Masterwatt is sinds enige tijd geautoriseerd distributeur van het Noorse merk OSO Hotwater. Zoals in een eerder blog is aangegeven is OSO Hotwater een toonaangevend bedrijf én marktleider in het vervaardigen van rvs-boilers en buffervaten. Zij vervaardigen boilers en buffers geschikt voor huishoudelijk gebruik of gebruik in de utiliteit. In deze blog nemen we specifiek de Saga Industrial (dé nieuwe boerderijboiler) onder de loep, want deze boiler voor de utiliteit is anders dan andere boilers. Deze boiler is dé nieuwe boerderijboiler, maar zeker ook geschikt voor ieder ander bedrijf.

Wat maakt de Saga Industrial zo bijzonder?

De Saga Industrial is een boiler die is geclassificeerd als C5 corrosiebestendig volgens ISO 9223. Klinkt heel leuk, maar wat is dat dan? De corrosieklasse C5 wil zeggen dat deze boiler toegepast kan worden binnen industriële gebieden en kustgebieden met een hoge vochtigheidsgraad en agressieve atmosfeer alsook kustgebieden met een hoge zoutgraad. Voor deze boiler betekent dat, dat de mantel geschikt is tegen zware invloeden van buitenaf. De Saga Industrial is dus beschermd waardoor deze in de zwaarste omgeving kan functioneren. 

Waar kan ik de Saga Industrial boiler toepassen?

Deze boiler is toe te passen in verschillende soorten omgevingen. Denk hierbij aan een boiler voor een zwembad (corrosieklasse C4) of een boiler voor een sporthal (corrosieklasse C2). Een andere omgeving waar deze heel goed dienst kan doen is in de voedingsindustrie (corrosieklasse C3). Zo kan de boiler als boerderijboiler fungeren. Dit is mede mogelijk door de maximaal instelbare temperatuur van 90ºC. Met de extra aansluiting naast het standaard gemonteerde mengventiel, kan er direct vanuit het heetste gedeelte van het boilervat worden gemonteerd. Deze elektrische boiler is dus met recht een boerderijboiler te noemen!

Wanneer heb je een boerderijboiler nodig?

Een melkveebedrijf (of andere agrarische bedrijven) heeft de verplichting om de melkleidingen en/of melktank te spoelen. Door de hoge temperatuur waarmee dit gedaan wordt, worden de leidingen en de tank gereinigd en ontsmet van bacterievorming. In praktijk staat de boiler dus ook op hoge temperatuur ingesteld, wel 90ºC. De boiler moet hier tegen bestand zijn. Door de rvs-tank zijn deze temperaturen geen probleem, de Nanopur isolatie zorgt ervoor dat deze warmte zoveel mogelijk in de elektrische boerderijboiler blijft. 

Welk installatiebedrijf plaatst boerderijboilers

Installatiebedrijven op het platteland krijgen regelmatig de vraag naar deze boilers en weten welke eisen eraan gesteld worden. Wilt u meer weten over de OSO Industrial, kijk dan op onze website www.masterwatt.com of mail naar info@masterwatt.com.  

Natuurlijk kun je ons ook bellen voor meer informatie 085-303 7450.

workspace contact offerte NTA8800