Elektrische verwarming aan de muur noem je al snel ‘radiator’. Maar dat is een misvatting die tot onrealistische vergelijkingen leidt. De meeste van deze zogenaamde radiatoren zijn eigenlijk convectoren.

Convectoren verwarmen de lucht en zorgen zo voor luchtcirculatie. Hierdoor stroomt de warmste lucht net onder het plafond en de koudste lucht langs onze benen over de vloer.

Een goede elektrische radiator geeft radiatie, ofwel stralingswarmte genoemd. Stralingswarmte verwarmt je zonder een medium zoals lucht. Als voorbeeld van stralingswarmte kun je denken aan warmte van de zon of een open haard.

Goede elektrische radiatoren leveren naast stralingswarmte ook een aanzienlijk deel convectiewarmte. Bij radiatoren van Masterwatt is de verhouding 50/50. Bij traditionele cv-radiatoren is dat 80% convectiewarmte en slechts 20% stralingswarmte.

Daarnaast hebben modulerende cv-ketels het aandeel stralingswarmte nog verder naar beneden gebracht, doordat ze water met een veel lagere temperatuur leveren.

We leggen je graag uit wat de verschillen zijn tussen de radiatoren van Masterwatt. Zo kun je de juiste verwarming voor je eigen woning of bouwproject kiezen.

Instapradiator: Mondo

De Mondo is een slimme instap-radiator. Hij heeft een scherpe prijs en is daardoor aantrekkelijk voor in projecten, vakantiewoningen of een thuiskantoor.

De Mondo is modern ontworpen en heeft een ingebouwde klokthermostaat. Hij geeft aangename warmte op een efficiënte en energiezuinige manier. De ingebouwde aanwezigheidssensor zorgt dat er geen onnodige energie wordt gebruikt.

De radiator heeft standaard een open-raamsensor en een Baby Care-functie. Met de Baby Care-functie kun je de oppervlaktemperatuur van de voorplaat regelen. Hierdoor lopen kleine kinderen niet het risico hun handen te branden.

Warmteopslag: Sublime, Modern en Design

Dit zijn drie elektrische radiatoren met warmteopslag. Dat maakt ze erg efficiënt in energiegebruik. Ze hebben een elektrisch, aluminium verwarmingselement. Dat warmt je ruimte snel op met behulp van convectiewarmte. Naast deze convectiewarmte geven keramische elementen aangename stralingswarmte af.

De Sublime en de Modern zijn in verschillende ontwerpen uitgevoerd. Je kunt kiezen tussen een ingebouwde klokthermostaat, een radiosignaal voor een draadloze kamerthermostaat, of bediening met een app via wifi. De Sublime kun je ook koppelen aan een gebouwbeheersysteem.

De Design is het meest luxe model uit deze serie en heeft een glazen voorplaat. Hij is uitsluitend verkrijgbaar met radiosignaal voor koppeling aan een draadloze kamerthermostaat.

Accumulatieradiator: Storage One

Van alle elektrische radiatoren, gebruikt de Storage One je energie het meest efficiënt. De Storage One is een accumulatieradiator. Speciale warmtegeleiders van chroom-nikkel-staal zijn in het keramische element gegoten. Zo slaat de radiator de energie direct in het keramische element op.

Het Magmatic-element strekt zich uit over het gehele oppervlak van de radiator. Nadat dit element de optimale temperatuur heeft bereikt, geeft het nog maximaal 60 minuten zijn warmte af zonder stroom te gebruiken.

De geribde structuur van de voorplaat geeft de radiator een tweemaal zo groot stralingsoppervlak. De Storage One is beschikbaar met radiosignaal of met ingebouwde klokthermostaat die je kunt bedienen met een app.

Warmte-accu voor zonnepanelen: Storage Eco

De Storage Eco is een geschikte oplossing wanneer je de energie van je eigen zonnepanelen wilt gebruiken. Tijdens zonuren kun je deze radiator opladen met de energie van je zonnepanelen.

De steenachtige opslagelementen in de radiator hebben een grote opslagcapaciteit voor warmte. De omkasting van de radiator is heel goed geïsoleerd, zodat er heel weinig warmte verloren gaat. Zo kun je de opgeslagen energie in de avonduren benutten.

De Storage Eco is dus eigenlijk een warmte-accu. Als er geen of onvoldoende zonne-energie is, geeft de Storage Eco warmte door middel van een extra verwarmingselement.

Meerdere vermogen en horizontale en verticale modellen

Alle beschreven modellen elektrische radiator van Masterwatt zijn in verschillende vermogens verkrijgbaar. Daarnaast kunnen we naast de standaard horizontale uitvoeringen diverse modellen in verticale uitvoering leveren.

Sommige radiatoren zijn beschikbaar in een lage temperatuur-uitvoering, met open-raamdetectie, of in een zwarte kleur. Wil je meer details over de diverse radiatoren van Masterwatt? Contacteer ons.

Tags: #elektrisch #verwarmen #elektrischverwarmen #radiator #accumulatieradiator #duurzaam #convectie #straling #warmteaccu #energiebesparen #energie

workspace contact offerte NTA8800