Bijna iedere installateur heeft het wel eens meegemaakt. Je denk alles goed te hebben uitgezocht en voorbereid, past het toch net niet. Wat doe je dan? Daarom is maximaal maatwerk in boilers en buffervaten enorm interessant. Alle modellen van de OSO Maxi serie, waar Masterwatt geautoriseerd distribiteur van is, kunnen op maat worden gemaakt, tot wel 15.000 (!) liter.  Maximaal maatwerk in boilers en buffervaten dus!

Wat verstaan we onder maatwerk?

Alle Maxi modellen vanaf 400 liter komen in aanmerking voor maatwerk, dit kan zijn in afmetingen en/of aansluitingen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bestaande buffer eenvoudig vervangen zonder het leidingwerk aan te passen. Bij een maatwerk buffer kunt u zelf bepalen waar de aansluitingen precies moeten komen, en met welke afmetingen geproduceerd dient te worden. Doordat de buffer nu 1-op-1 vervangen kan worden, bespaart u kostbare arbeidstijd en is de installatie minder lang uit bedrijf. 

Buiten de voordelen in een bestaande situatie, kan maatwerk in een nieuwe situatie ook erg goed van pas komen. Naast de aansluitingen die op maat gemaakt kunnen worden, is het mogelijk om de afmetingen te wijzigen. Wanneer er een beperkte hoogte is in een ruimte, kan er dus worden gekozen om een buffer of boiler lager en breder te laten maken. 

Hoe snel kan maatwerk geleverd worden?

De levertijd is afhankelijk van de precieze wensen van de klant. Over het algemeen kunnen we stellen dat wanneer de diameter standaard blijft, boilers en buffers tot 5.000 liter een productietijd hebben van circa twee weken. Voor maatwerk boilers en buffers tot 15.000 is de productietijd ongeveer zes tot acht weken. Een maatwerk product wordt in productie genomen zodra de installateur akkoord heeft gegeven op de verstrekte tekening. Zo zijn alle partijen op de hoogte dat wat er gemaakt gaat worden, ook echt klopt en zijn er achteraf geen verassingen. 

Maatwerk in de maritieme sector

Naast het maatwerk van de Maxi in de utiliteit, heeft OSO ook 2 speciale lijnen voor de maritieme sector, de Maxi Marine en Triton Marine. Beide series hebben boilers en buffervaten in het pakket, waarbij de Triton Marine zich onderscheid door verschillende certificaten van onder ander DNV, LR, BV en ABS. 

Beide series zijn verkrijgbaar in tapwaterbuffers, elektrische boilers, indirect gestookte boilers en buffervaten voor verwarmen en koelen. Door de snelle productietijden kan er desgewenst snel worden geschakeld wanneer er een product vervangen moet worden. 

Binnenkort is er meer informatie beschikbaar over deze productseries. Dit communiceren wij uiteraard graag met u! 

Maatwerk in advies

Naast maatwerk in afmetingen en aansluitingen kunnen wij u ook maatwerk in advies geven. Naast een tapwaterberekening kunnen we u helpen met verschillende opstellingen. Er zijn appendages verkrijgbaar om de boilers parallel of serieel aan te sluiten. Welke combinatie er ook nodig is, Masterwatt kan u hierin helpen. Door de vele opties in elektrische boilers, tapwatervaten en indirect gestookte boilers is er voor iedere situatie een geschikte oplossing.     

Voor wie is maatwerk bestemd?

Maatwerk is voor alle installatiebedrijven die zich met warm tapwater en buffervaten bezighouden. Die weten hoe belangrijk een passend en kwalitatief goed product is. Wilt u meer weten of het maatwerk wat wij van OSO kunnen leveren? Neem dan contact op met uw accountmanager of mail naar info@masterwatt.com. Bellen mag natuurlijk ook op 085-3037450.

workspace contact offerte NTA8800