Boilers zijn vandaag de dag nog steeds niet weg te denken uit diverse installaties. Omdat wij van mening zijn dat je aan een boiler zo min mogelijk onderhoud moet hebben verkopen wij alleen RVS boilers. Maar is een RVS boiler ook even efficiënt als de gangbare koperen of stalen boilers?
Stilstand is achteruitgang
De meeste boilers hebben het warme water de hele dag voor je klaar staan. Maar zo verlies je ook energie aan het warm houden van je water wanneer je geen warm water gebruikt. De slimme Charge past zich aan op je gebruikspatroon. Zo kun je op jaarbasis 10% energie besparen. Daarnaast beschikt hij over nog meer handige functionaliteiten zoals regelen op:
- Dynamische energietarieven
- Overschot zelf opgewekte pv-energie
De Charge thermische batterij kan worden gekoppeld aan de RVS boilers; Saga, Saga Xpress (200 & 300 liter) en Wally 100 liter.
Koper of RVS?
Boilers werden jarenlang van koper gemaakt, maar koper is als materiaal enorm duur. RVS is niet alleen goedkoper dan koper, het geleidt ook minder goed warmte. Daardoor verliest het warme water bovenin de boiler geen temperatuur aan het koude water onderin het vat.
Productiekosten van RVS boilers
RVS boilers besparen niet alleen energie in het verbruik, maar ook in de productie. Andere boilers die bijvoorbeeld van geëmailleerd staal worden gemaakt hebben meer bewerking nodig in het productieproces. Staal is namelijk harder dan RVS en dus heb je meer energie nodig om het te vervormen. Het aanbrengen van de dubbele laag emaille kost ook nog eens extra energie. Daarnaast is emaille in feite een laagje glas. Dit maakt het erg fragiel ten opzichte van een RVS boiler.
Onderhoudsvrij
Omdat Nederlandse waterleidingen van koper zijn, ontstaat er een spanningsverschil met stalen boilers. Om te voorkomen er door dit spanningsverschil corrosie (roestvorming) ontstaat, wordt er in staal geëmailleerde boilers een magnesium ‘anode’ toegevoegd. Deze anode voorkomt de roestvorming maar moet wel elke 18 maanden vervangen worden. RVS boilers hebben geen anode en bespaar je dus aanzienlijk op het onderhoud.
De juiste RVS boiler kiezen
Omdat we grote comfortwensen hebben, kiezen we vaak voor een te grote boiler. Dat levert meer warm water op, maar je verliest er ook meer energie door. Daarom kiezen wij alleen voor de beste producten. Zo hebben onze OSO boilers Wally en Saga tot en met 150 liter een B label! En de keukenboiler Nano een A-label. Masterwatt heeft een schuiftabel ontwikkeld om een RVS boiler te kiezen die energiezuinig is en toch genoeg warm water oplevert.
Gewicht van RVS boilers
Naast de vele voordelen van RVS boilers is het gewicht een zwaar wegende factor. Denk bijvoorbeeld aan grote boilervaten van 300 liter of meer. Een koperen of staal geëmailleerde boiler kan dan snel tot 140 kilo wegen. Onze RVS boiler van 300 kilo weegt slechts 51 kilo. Daardoor is het vervoer en transport van de boiler ook gemakkelijker.
Voordelen van Masterwatt RVS boilers
Er zijn dus veel voordelen aan RVS boilers. Masterwatt levert keukenboilers, elektrische boilers, indirect gestookte boilers, boerderij boilers, boilers vanaf 400 liter, warmtepompboilers en buffervaten. Ze komen in een compacte uitvoering met verlicht display, energielabel B, 5 jaar garantie op de tank, uitgebreide energiebesparende Smart-regeling, en goed advies.
Tags: #elektrischverwarmen #duurzaam #boiler #keukenboiler #indirectgestookteboiler #RVS #koper #energiebesparen #energie #anode #groteboilers #boerdeijboilers #warmtepompboilers