Er is momenteel veel te doen rondom de terugleverkosten die energiemaatschappijen vragen voor zelf opgewekte energie. Als je er over nadenkt is het best bijzonder. Er is een akkoord afgesproken, waarbij we moeten verduurzamen. De overheid verstrekt van allerlei subsidies om dit mogelijk te maken voor de consument, terwijl de energiebedrijven nu de vrije hand krijgen omdat zij niet meer genoeg verdienen. Hiermee wordt de consument in het hemd gezet en trekt alle “duurzaamheidsoplossingen” in twijfel. Investeren in pv-panelen, warmtepompen of elektrische auto’s, om te kunnen voldoen aan het klimaatakkoord, om vervolgens de burger te straffen en de besparing die voortvloeit uit de duurzame oplossingen weer af te pakken door terug te moeten betalen.

Veel consumenten, vooral met pv-panelen, zijn furieus. Zij twijfelen, terecht, aan het feit om de panelen te laten liggen, omdat het straks alleen maar geld zou gaan kosten in plaats van opleveren. 

Doordat er veel energie aan het net wordt teruggeleverd komt het steeds vaker voor dat de prijs onder de €0,00 daalt. In dat geval moet de consument terugleverkosten betalen aan de energiemaatschappij. Echter kan dit beperkt/voorkomen worden met een slimme besturingsunit.

De Charge

De Charge is een slimme besturingsunit i.c.m. een boiler die uw (dyamische) energietarieven, én de energieproductie van uw pv-panelen in de gaten houdt. Wanneer de spanning in het stroomnetwerk stijgt, heeft de Charge de mogelijkheid om aan te schakelen. Dit kunt u eenvoudig instellen in de InCharge App. Bij een dip in de spanning, kan de Charge wachten met opladen tot een meer gunstig tijdstip. Zo wordt het water in uw boiler nog duurzamer verwarmd door gebruik van zelf opgewekte zonne-energie. 

Doordat u de “extra” energie verkregen van uw zonnepanelen direct kunt gebruiken voor het verwarmen van uw water, verbruikt u deze energie weer, waardoor de energie gebruikt wordt. Hierdoor wordt de energie die u terugleverd minder of wordt 0.

Zo verwarmt u duurzaam uw tapwater én beperkt u het aantal terug te leveren energie en de bijbehoren de kosten hiervoor.

Maar de Charge kan meer

Naast de optie om de Charge te laten regelen op overschot van pv-panelen, kan hij ook regelen op de Nord Pool day ahead prijzen. Dit houdt in dat de boiler gaat opwarmen op het moment dat de energieprijzen het meest gunstig zijn. Dit is handig wanneer u géén pv-panelen heeft, maar een energiecontract met dynamische energietarieven. U heeft dus de mogelijkheid om uw elektriciteitsrekening te verlagen, zonder concessies te doen aan uw comfort. Daarnaast is de Saga boiler in combinatie met de Charge een slimme zelflerende boiler, die leert op basis van uw warmwaterverbruik.

Slim beheer met OSO inCharge App

Als onderdeel van de Charge is een eenvoudige mobiele app ontwikkeld waarmee u volledige controle heeft over het verbruik en inzicht krijgt in hoe u energie kunt besparen.

Nog meer redenen om de Charge te installeren:

  • Prijsoptimalisatie: Automatische prijsoptimalisatie geïntegreerd met de Nord Pool spot, zodat het water verwarmd wordt als de elektriciteitsprijs laag is.
  • Slaapmodus wanneer u niet thuis bent: Vertel uw boiler wanneer u op vakantie bent en hij zorgt ervoor dat hij tijdens deze periode zo min mogelijk elektriciteit verbruikt.
  • Overzicht waterverbruik: Bekijk hoeveel liter warm water er beschikbaar is en hoeveel douchebeurten of baden dit oplevert. Ook krijgt u een overzicht van het energieverbruik van de afgelopen zeven dagen.
  • Eenvoudig beheer en overzicht via mobiele app
  • Beveiliging: Er zijn verschillende beveiligingslagen, zowel op het gebied van hardware als software. Legionellabescherming en vorstbescherming zijn standaard ingebouwd.
  • Regeling op voltage: Doordat de Charge te regelen is op voltage, kan hij inschakelen bij een hoog voltage in het netwerk en uitschakelen bij een dip in het netwerk.

De Charge is beschikbaar in combinatie met een Saga Standaard boiler van 200 of 300 liter.

Bekijk hier hoe de Charge exact werkt.

Wilt u meer informatie over de Saga Charge?

Neem contact met ons op: 085-303 7450 of mail ons naar info@masterwatt.com

Bekijk meer informatie over de Charge

workspace contact offerte NTA8800