De bijkeuken, misschien wel de meest veelzijdige ruimte in het huis. Het ene gezin gebruikt de bijkeuken als een opslag, de ander als een waar was paradijs! Er zijn veel manieren om een bijkeuken in te richten, maar wanneer u er echt een aangename ruimte van wil maken, dan is het mogelijk om verwarming in de bijkeuken te plaatsen. Hiermee maakt u van een koude ruimte een aangename ruimte in het huis. 

Plaatsing van verwarming in de bijkeuken

Nu u heeft besloten om er een aangename ruimte van te maken, is het tijd om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Een elektrische radiator, een eenvoudige convector, vloerverwarming of toch liever een infraroodpaneel? Hieronder leggen we de verschillende opties met voor- en nadelen naast elkaar. 

Elektrische radiator in de bijkeuken

Een elektrische radiator of convector in de bijkeuken kan een goede optie zijn. Er is een vrij stopcontact nodig en wat ruimte aan de muur. In een eerder blog hebben we al eens geschreven over lokaal verwarmen met de verschillende verwarmingsvormen. Hier kunt u het verschil terugvinden tussen een convector en een radiator. Een elektrische radiator of convector is een standalone toestel. Dit betekent dat de radiator onafhankelijk werkt van andere systemen. De meeste modellen van Masterwatt hebben een ingebouwde thermostaat of kunnen worden gekoppeld met een externe (klok)thermostaat. 

In een moderne bijkeuken kan het vinden van een vrij plekje aan de wand soms wel een uitdaging zijn. De volgende opties zouden dan een goed alternatief kunnen zijn op een elektrische radiator of convector.

Infraroodpaneel in de bijkeuken

De Masterwatt Strong infraroodpanelen kunnen aan het plafond worden gemonteerd. Hierdoor blijft de schaarse ruimte aan de wand vrij. De RF-modellen kunnen met een draadloze klokthermostaat worden gekoppeld zodat de ruimte altijd de juiste temperatuur heeft op de juiste tijd. Wanneer u gaat voor een stoere industriële uitstraling is de Strong zwart (RF) een hele mooie optie. Gaat u liever voor een rustige ruimte dan is de Strong wit (RF) een goed geschikt model. Infraroodwarmte geeft een aangename stralingswarmte. Let wel goed op dat er voldoende oppervlak verwarmd wordt om de ruimte comfortabel warm te krijgen.

Vloerverwarming in de bijkeuken 

Nu kan het natuurlijk zijn dat u liever niets aan het plafond monteert.  Vloerverwarming zou hier een goede optie kunnen zijn. Vloerverwarming zijn er in verschillende vormen. Eén van de manieren is elektrische vloerverwarming. Net als een elektrische radiator is dit een standalone oplossing en werkt dus afzonderlijk van de rest van de woning. Hierdoor kunt u op ieder gewenst moment de juiste temperatuur in de ruimte instellen. Elektrische vloerverwarming komt het best tot zijn recht onder een tegelvloer. Let er ook op dat er op de plekken waar de elektrische vloerverwarming wordt gelegd, er geen grote kasten worden geplaatst, dit zou ervoor kunnen zorgen dat de vloerverwarming zijn warmte niet goed kwijt kan.

Wellicht is er al een warmtepomp of ketel aanwezig en kan hier een watergevoerde aansluiting voor de vloerverwarming aan gekoppeld worden. Het nadeel kan zijn dat er een extra groep in de bijkeuken geplaatst zou moeten worden en het kan het nodige  hak en breekwerk opleveren. Uiteindelijk is dit wel een duurzame manier op de bijkeuken te verwarmen. 

Advies over verwarming in de bijkeuken

Masterwatt helpt u graag op weg om u te helpen met de juiste keuze. Voor meer informatie en advies kunt u ons bereik op info@masterwatt.com of bel ons op 085-3037450. 

workspace contact offerte NTA8800