Zoek in het warmtepomp handboek
Categorieën
< Alle onderwerpen
Afdrukken

1. Masterwatt

In de huidige tijd van energietransitie verandert er veel. Aan alle kanten confronteren verschillende uitdagingen op duurzaamheidsgebied de maatschappij. Zo is er een tekort aan fossiele energie bronnen, een te hoge CO2 uitstoot, zijn er stikstofproblemen en zijn er nog veel meer zaken te benoemen. Door de regel geving die bedoeld is om bovenstaande problemen te reguleren, komt er een steeds grotere vraag naar duurzame installaties voor zowel nieuwbouwwoningen als voor bestaande bouw. Aan de andere kant kampt Nederland ook nog eens met een groot tekort aan deskundige vaklieden, die al die duurzame installaties kunnen en mogen installeren.


Een voorbeeld van zo’n duurzaam verwarmingsapparaat is een warmtepomp. Een warmtepomp haalt restwarmte uit bijvoorbeeld lucht of water, en geeft deze op een hoger niveau af aan bijvoorbeeld de verwarmings installatie.
Hoewel deze apparaten een goede bijdrage leveren aan de verduurzaming van gebouwen en installaties, is het wel belangrijk een juiste keuze te maken voor de toe te passen installatie. Er zijn een hoop randvoorwaarden en aandachtspunten waaraan men niet voorbij mag gaan, aangezien de installatie anders niet naar behoren zal werken, waardoor het resultaat een ontevreden eindgebruiker is.


De producten die wij leveren passen uitstekend in duurzame installatieconcepten. Ons assortiment voor ruimteverwarming bestaat onder andere uit elektrische radiatoren, convectoren, elektrische cv-ketels en infraroodpanelen. Deze producten kan men zowel als hoofdverwarming als bijverwarming toepassen en ze hebben slimme regelingen waardoor er geen onnodig energieverbruik optreedt.
De ontwikkelingen in de installatiebranche volgen elkaar in snel tempo op. Onze afdeling Research & Development zet zich in om bestaande producten te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen. Ons assortiment is daarom voortdurend in beweging. Masterwatt ontwikkelt nieuwe producten en productcombinaties, met intelligente regelingen, een lange levensduur en een fraai design. Ook ontwikkelen wij producten die men in combinatie met andere duur-zame systemen kan toepassen.

Inhoudsopgave
workspace contact offerte NTA8800