Zoek in het warmtepomp handboek
Categorieën
< Alle onderwerpen
Afdrukken

12.6 Toepassing hybride

De Split warmtepomp kan men gebruiken als hybride opstelling maar tevens als all-electric. Dit is efficiënt, omdat men de warmtepomp op elk gewenst moment kan ombouwen tot een all-electric oplossing. Daarbij maakt men geen gebruik meer van de cv-ketel en dus ook niet meer van aardgas.

12.6.1 Dynamis Split hybride
Wanneer men de Split warmtepomp aansluit als hybride opstelling, sluit men hem aan op de bestaande cv-ketel. In dit geval gebruikt de warmtepomp een externe warmte bron (de cv-ketel). Deze produceert de warmte op het moment dat de warmtepomp te hard moet werken en de gewenste temperatuur niet behaalt. De communicatie tussen de warmtepomp en de cv-ketel is modulerend. Dit houdt in dat de warmte-pomp in controle is en bepaalt wanneer de cv-ketel moet bijschakelen. Denk bijvoorbeeld aan een extreme koude dag met temperaturen tot -10 °C. Dan is het voor de warmtepomp onmogelijk om in een korte tijd de ruimte warm te krijgen. De warmtepomp bepaalt hier dat de cv-ketel moet bijschakelen om binnen korte tijd het gewenste comfort te behalen. Het is mogelijk om in te stellen wanneer de cv-ketel wel en niet mag inschakelen. Zo kan men voorkomen dat de cv-ketel onnodig bijschakelt bij temperaturen die goed werkbaar zijn voor de warmtepomp.

Afbeelding 49: Dynamis Split Hybride

12.6.2 Dynamis Split all-electric
Uiteraard kan men de Dynamis Split direct als hybride warmtepomp inzetten. Maar het is ook mogelijk om de installatie aan te passen voor all-electric gebruik na het gebruik als hybride. In dit geval maakt men geen gebruik meer van een externe warmtebron, maar is het elektrisch element in de warmtepomp de verwarmings-bron. Dit kan men eenvoudig instellen in het menu van de warmtepomp. Men ontkoppelt de cv-ketel en in het menu schakelt men de externe warmtebron uit.

Afbeelding 50: Dynamis Split All-electric
Inhoudsopgave
workspace contact offerte NTA8800