Zoek in het warmtepomp handboek
Categorieën
< Alle onderwerpen
Afdrukken

13.1 Functionaliteiten Dynamis Monoblock

De Dynamis Monoblock is verkrijgbaar in drie verschillende vermogens. Zo is de warmtepomp geschikt voor bijna elke woning. De warmtepomp kan men toepassen in zowel nieuwbouw als in bestaande bouw en zelfs in een cascadeopstelling voor gebruik in de utiliteit. Alle hoofdcomponenten voor een optimaal gebruik van de warmtepomp zijn verkrijgbaar binnen het assortiment van Masterwatt. Het is dan ook mogelijk om een complete set aan te schaffen.


De warmtepomp beschikt over een aantal slimme functionaliteiten, waaronder een weersafhankelijke regeling. Deze past de interne regeling aan op basis van de buitentemperatuur. Zo verwarmt de Dynamis Monoblock het water in de cv-buffer naar de optimale temperatuur. Daarnaast hebben de warmtepompen een ingebouwde koelfunctie. Zo kunnen ze de woning ook in de zomermaanden voorzien van het nodige comfort. Let op, de koelfunctie van een warmtepomp behaalt niet hetzelfde resultaat als airconditioning.


De warmtepomp kan men op diverse manieren instellen. De ingebouwde regeling biedt de mogelijkheid om twee verschillende verwarmingscircuits met een ander temperatuurtraject aan te sturen. Daarnaast kan de warmtepomp in vermogen moduleren. Dit houdt in dat hij alleen op 100% vermogen draait als dat ook echt noodzakelijk is en niet tijdens elke opwarming. Dit is efficiënt voor het energieverbruik.

Ingebouwde Economyzer
Met behulp van de ingebouwde Economyzer kan de warmtepomp tijdens tapwaterbedrijf hogere temperaturen maken. Hierdoor hoeft u het al warme tapwater minder na te verwarmen en bereikt u sneller de gewenste temperatuur. Dit levert uiteindelijke een hogere efficiëntie op voor de warmtepomp.

Afbeelding 51: Ingebouwde Economyzer
Inhoudsopgave
workspace contact offerte NTA8800