Ken je dat, in de winter, dat kleine koude kamertje? Je ontkomt er niet aan. Uiteindelijk zal je eraan moeten geloven, en die kleine, koude ruimte in gaan. En als je je daar probeert te ontspannen vraag je je toch af: wel of geen verwarming op het toilet?

Wat voor soort verwarming op het toilet?

Nu je de keuze hebt gemaakt om je toilet van verwarming te voorzien is het tijd je voor te gaan bereiden op de mogelijkheden. Zoals met vele dingen zijn er ook hier vele opties en mogelijkheden. We nemen de meest gangbare opties in dit blog met u door. 

Elektrische radiator op het toilet

Eén van de meest makkelijke opties om te realiseren is een elektrische radiator of convector. Groot voordeel van een elektrische convector op het toilet is de snelle reactietijd. De warmte is snel voelbaar in de vorm van convectiewarmte. Een elektrische radiator geeft naast convectiewarmte ook stralingswarmte, dit is echter niet gelijk voelbaar wanneer je de radiator aan zet. Gelukkig is de ruimte over het algemeen vrij klein waardoor ook met enkel convectiewarmte de temperatuur snel zal stijgen. 

Om een elektrische radiator, zoals de Mondo, te plaatsen, is er enkel een stopcontact nodig. Dikke kans dat het toilet vrij dicht bij de groepenkast in de buurt zit en dit vrij eenvoudig gecreëerd kan worden.  

Infraroodpaneel op het toilet

Een andere optie is het plaatsen van een elektrisch infraroodpaneel aan het plafond. We horen je bijna denken, wat doe ik dan met mijn verlichting? Tegenwoordig zijn er infraroodpanelen met verlichting. De Strong Deluxe LED RF is hier een mooi voorbeeld van. Het led frame heeft een apart stopcontact nodig. Zo kan je dus het licht met een aparte schakelaar schakelen terwijl het infraroodpaneel draadloos (RF) communiceert met een klokthermostaat. Een infraroodpaneel geeft een aangename stralingswarmte. Hierover vertellen we in een ander blog meer. 

Vloerverwarming op het toilet

Wanneer er vloerverwarming wordt aangelegd in de woning kan het toilet uiteraard worden meegenomen. Deze loopt dan vaak mee met een aangrenzende hal of ruimte. Het nadeel van dit systeem is dat het niet regelbaar is en afhankelijk bent van de vloerverwarmingsregeling wanneer deze aan staat. Ook is dit zeer ingrijpend wanneer er geen verbouwing plaats vindt. Een nadere optie zou wellicht nog elektrische vloerverwarming zijn. Je hebt hier wel een minimale oppervlakte van 1 m2 nodig om de kleinste mat kwijt te kunnen. Ook moet er ergens een thermostaat kunnen worden ingebouwd. 

Advies

Bij Masterwatt kunt u altijd terecht voor verwarming op het toilet. Wij staan u uiteraard vrijblijvend te woord en voorzien u graag van advies. U kunt ons bereiken op info@masterwatt.com of op 085-3037450.

workspace contact offerte NTA8800