Met een zeer laag stilstandsverlies, voordelen in BENG (2) en voorzien van energielabel A!

De naam zegt het al; de E-Smart Studio is een elektrische boiler specifiek ontwikkeld voor de eenpersoons studio, loft of appartement. Met een inhoud van 35 liter past hij precies bij het gebruik van één bewoner. In dit tijdperk van transformeren zien we vaak boilers met te veel inhoud voor het dagelijkse verbruik. Dit is onnodig, neemt veel ruimte in beslag en verbruikt onnodig veel energie. Maar de E-Smart Studio is méér dan de perfecte inhoud. Hij is o.a. de eerste boiler in zijn klasse die uitgerust is met energielabel A!

Dubbel pakket isolatie

Een zuinige elektrische boiler is een boiler die is ingepakt met een stevig pakket isolatie. Om de zuinigste boiler te maken hebben wij dit isolatiepakket zelfs verdubbeld ten opzichte van de grotere modellen. Hierdoor gaat er tijdens de fase dat het warme water wordt bewaard, nauwelijks warmte verloren. De E-Smart Studio heeft daardoor een extreem laag stilstandsverlies. Uiteraard draagt de adaptieve regeling daar stevig aan bij. Adaptief wil in dit geval zeggen, dat de regeling van de boiler zich aanpast aan het gebruikspatroon van de bewoner. Nadat de boiler het tappatroon gedurende een week heeft leren kennen, zal hij gedurende de “dal”-uren een lagere interne regeltemperatuur aanhouden. De boiler zorgt er voor dat de inhoud vóór het volgende “piek” moment weer op de gewenste gebruiks-temperatuur is. Warm water bewaren op lagere temperaturen betekent eveneens minder stilstandsverlies. Het feit dat gedurende de “dal”-uren een lagere regeltemperatuur wordt aangehouden, wil niet direct zeggen dat de temperatuur ook werkelijk zo laag wordt: Wanneer er géén warm water wordt gebruikt zal de afkoeling heel minimaal zijn. Alleen als er tussen de pieken door een keer warm water wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor handen wassen, of de vaat, zal de temperatuur sneller kunnen zakken.

Doordat de regeltemperatuur echter lager staat, gaat de boiler niet elke keer tussendoor opwarmen, maar doet dat pas als de temperatuur echt onder de ingestelde minimum temperatuur komt.
Wanneer de gebruiker een keer van het “standaard” patroon afwijkt, en bijvoorbeeld midden op de dag wil douchen, terwijl de boiler op dat moment de minimale temperatuur heeft, kan men altijd nog de Boost-functie activeren, waardoor op dat moment direct de boiler wordt opgewarmd tot de normale gebruikstemperatuur, zonder dat het gebruikspatroon hiermee wordt gewijzigd.
De derde reden van energiezuinigheid is de relatief kleine inhoud. Hoe kleiner de boiler, hoe minder water er warm gehouden hoeft te worden, en hoe lager daardoor ook het energieverlies zal zijn.
Door deze drie maatregelen is de boiler aanzienlijk zuiniger dan zijn concurrenten en is met deze inhoud van 35  liter, als enige voorzien van energielabel A!

De E-Smart Studio, de elektrische boiler die past bij zijn tijd

De E-Smart Studio is de modernste elektrische boiler van dit moment. In een tijdperk dat alles zichtbaar en regelbaar is via onze moderne elektronische hulpmiddelen, kan de E-Smart Studio natuurlijk niet achterblijven! Niet alleen voor de “hype”, want we hebben er slimme functionaliteiten aan toegevoegd! De boiler is met een app via een smartphone of tablet op afstand aan te sturen. Naast de basis functies, waarmee men heel eenvoudig kan zien hoe warm de boiler op dat moment is, kan men ook de genoemde Smart-functie inschakelen. Het is óók mogelijk om zelf in de app een uitgebreid schema in te programmeren, waarbij elke dag individueel, naar eigen wens kan worden geprogrammeerd! De oplaadtijden kan men via de app zelf instellen. Dit kan enorm nuttig zijn indien men tevens beschikt over elektrische opwekking via zonnepanelen! Schijnt de zon overdag uitbundig? Dan kun je via de app, op afstand de boiler (extra) laten opladen en maak je gebruik van je zelf duurzaam opgewekte energie! Men zou zelfs een apart programma voor de zomer en voor de winter kunnen maken, waardoor ’s zomers de opwarmtijden vooral plaatsvinden in de uren dat er veel kans is op zonne-energie, terwijl men in de winter het opwarmen vooral in de nacht laat plaatsvinden.
De E-Smart Studio fungeert dan eigenlijk als een soort thermische accu.

E-Smart Studio zeer interessant voor BENG 2

Door de hierboven omschreven functionaliteiten is de E-Smart Studio zeer interessant voor nieuwbouw van studio’s, lofts en kleine appartementen, maar óók binnen renovatie/ transformatieprojecten waar men een optimaal energielabel wil behalen is het een mooie oplossing! De E-Smart Studio scoort in BENG 2 namelijk aanmerkelijk beter dan andere elektrische boilers. Daarmee biedt hij ruimte om eventueel ook de verwarming van het appartement anders in te vullen. Aangezien de beschikbare ruimte in deze wooneenheden vaak zeer beperkt is, is de toepassing van een warmtepomp niet ideaal vanwege de hoeveelheid opstellingsruimte die hiervoor benodigd is. Tevens weegt de hoge investering vaak niet op tegen de geringe besparing die er mee bereikt wordt: Dit soort kleine woningen hebben over het algemeen al een behoorlijk lage energievraag, en op weínig energieverbruik, kun je niet véél besparen! Elektrische verwarming is in deze categorie dus vaak technisch beter en norm technisch haalbaar. Daarnaast de is de E-Smart Studio vanwege zijn 35 liter inhoud beperkt in afmeting en daardoor eenvoudiger te plaatsen in woningen met zeer beperkte ruimte.

De E-Smart Studio is toereikend, met mogelijkheden tot meer…

De E-Smart Studio heeft met zijn 35 liter voorraad ruim 70 liter warmwater van 38°C beschikbaar om te douchen. Daarmee kan een bewoner 8 tot 12 minuten genieten van zijn douche moment. Het 2000 watt elektrische element zorgt indien nodig voor snelle opwarming. Wanneer de E-Smart Studio wordt gecombineerd met een douche WTW, zal de combinatie nóg zuiniger zijn, en indien gewenst méér douchetijd opleveren! Daardoor is in deze combinatie met de douche WTW  al gauw 20 minuten douchetijd beschikbaar, waardoor dit ook goed te benutten is voor bijvoorbeeld tweepersoons wooneenheden.

De E-Smart Studio is natuurlijk van RVS 316L

Net als al onze andere boilers is de tank van de boiler gemaakt van hoogwaardig RVS met gepassiveerde lasnaden. De kwaliteit van het RVS is 316L, wat inhoudt dat het een Austenitische roestvast staal legering is met uitstekende corrosiebestendigheid! RVS 316L bestaat uit 16% chroom, 10% nikkel en 2% molybdeen. De L in de legering staat voor ‘low carbon’, wat inhoudt dat de legering een laag koolstofgehalte heeft en zeer geschikt is om te lassen. Er hoeft onder normale omstandigheden haast geen onderhoud aan de boiler gepleegd te worden.

workspace contact offerte NTA8800