Het gebruik van warm tapwater bij melkveehouders is niet te vergelijken met het gebruik van warm tapwater in de woningmarkt. De melkveehouder gebruikt het op specifieke momenten en vooral met hoge temperaturen. De meeste boilers voor de consumentenmarkt zijn niet geschikt voor het realiseren van deze hoge temperatuurwaarden. Ook de plek waar deze boilers worden geplaatst is anders dan bij ons thuis. Hij hangt vaak in de directe nabijheid van de stal. Deze vaak onverwarmde ruimte, daar waar ook meer stof en vocht voorkomen, stelt andere eisen aan boilers. Voor deze specifieke markt introduceert MASTERWATT de AGRI-E BOERDERIJBOILER.

AGRI-E de elektrische Boerderijboiler waar de boer op kan rekenen

Op de Agri-E Boerderijboiler moet de melkveehouder altijd kunnen rekenen. Is de geleverde warm tapwater temperatuur te laag, dan heeft dat direct grote gevolgen voor zijn melkproduct. Hij gebruikt het hete water vooral om de melkleidingen en/of melktank te spoelen. Hiermee reinigt en ontsmet hij de melkleidingen en melktank en ontdoet deze van bacterievorming. Melk bevat van nature niet meer dan enkele duizenden kiemen per milliliter. Maar soms gaat er iets fout en is het kiemgetal veel hoger. Een oorzaak van een verhoogd kiemgetal kan de onvoldoende reiniging en ontsmetting van de melkwinningsapparatuur en/of de melkkoeltank zijn. Daarom is een betrouwbare boiler met de juiste hoge temperaturen (90°C) voor de melkveehouder van bedrijfsbelang.

Ontwikkeld voor deze belangrijke taak

De Agri-E is speciaal ontwikkeld voor zijn toepassing in de agrarische sector. Net als iedere Masterwatt elektrische boiler is ook de Agri-E gemaakt van de hoogste kwaliteit RVS (RVS AI316L) en is hij aan binnen en buitenzijde voorzien van gepassiveerde lasnaden. Een Anode is dan ook niet nodig bij onze boilers. Vanwege de vaak onverwarmde plek waar boerderijboilers hangen hebben zij meer last van energieverlies. Daarom is de Agri-E voorzien van een extra dikke isolatielaag. De temperatuurregelaar zit aan de onderzijde achter de demontabele kap gemonteerd. Hierdoor heeft hij minder last van stof en vochtinvloeden. Hij is voorzien van de beschermingsklasse IPX 25 en is daarmee geschikt voor plaatsing in een vochtige omgeving. Met zijn 150 liter voorraad en 6 KW (3 fase) vermogen is hij de beste oplossing voor vele melkveebedrijven. De Agri-E is een Boerderijboiler van hoge kwaliteit en uitstekend voorbereid op zijn belangrijke taak.

De slimme mogelijkheden van de Agri-E

Wand hangende boilers hebben hun aansluitingen aan de onderzijde. Dat is bij elektrische boilers voor woningen prima. Het warme water uit de bovenzijde van de boiler loopt via de warmwaterbuis naar beneden door het koude water onderin de boiler heen. Voor ons thuis is dat geen probleem één of twee graden minder temperatuur maakt dan niet uit. Bij boilers voor de boerderij maakt dat wel uit. Daarom biedt de Agri-E twee mogelijkheden van aansluiten. Traditioneel beneden, met de nadelen zoals omschreven of in het midden van de top. Kiest men deze aansluiting dan kiest men voor de kortste weg en tapt men direct het heetste water. Voor toepassingen waar meer water nodig is dan de geboden 150 liter, is het mogelijk om de Agri-E te koppelen in serie of parallel. Zo is de Agri-E Boerderijboiler in vrijwel iedere situatie toe te passen.

Welk installatiebedrijf plaatst boerderijboilers

Installatiebedrijven op het platteland krijgen regelmatig de vraag naar deze boilers en weten welke eisen er aan gesteld worden. Ben jij of ken jij een installateur die regelmatig actief is in de agrarische sector dan is de Masterwatt Agri-E Boerderijboiler wat voor jou. Ben je installateur maar niet actief in deze sector maar ken je wel een collega installateur, tipt hem dan over dit slimme  product of laat het ons even weten. Wij stellen dit zeer op prijs. Wil je meer weten over de Agri-E, kijk dan op onze website www.masterwatt.nl of mail naar info@masterwatt.nl Natuurlijk kan je ons ook bellen voor meer informatie 085-303 7450.

workspace contact offerte NTA8800