EEN EFFICIËNTE EN EENVOUDIGE OPLOSSING ALS ALTERNATIEF VOOR ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING.

Wanneer een woning met elektrische vloerverwarming uitgerust wordt zijn hieraan voordelen, maar ook enkele nadelen. De voordelen van elektrische vloerverwarming zijn duidelijk; korte opwarmingstijd, te plaatsen direct onder de vloerafwerking en eenvoudig aan te brengen. Er kleven echter ook wat nadelen aan de toepassing van elektrische vloerverwarming.  In onderstaande blog vertellen we u over een alternatief en de voordelen van vloerverwarming met een elektrische cv-ketel.

elektrische cv-ketelEen nadeel van elektrische vloerverwarming is dat het bij grotere oppervlakten een hoog aansluitvermogen vraagt. In het geval van een woning woning betreft heeft Masterwatt altijd als doelstelling om onder de 3 x 25 ampère aansluitvermogen te blijven. Een grotere aansluiting kost de bewoner namelijk circa €600,00 per jaar extra aan vastrechtkosten.

Elektrische vloerverwarming heeft een vermogen van 140 of van 160 Watt per vierkante meter. Ook wordt het systeem bij grotere oppervlaktes op 1 fase (230V) aangesloten en wordt het maxinale aansluitvermogen al snel overschreden.

ALTERNATIEF

Masterwatt adviseert voor grotere oppervlakten vloerverwarming, die elektrisch verwarmd moeten worden daarom een elektrische CV ketel in combinatie met watergevoerde vloerverwarming. U kunt eventueel bestaande systemen vloerverwarming koppelen met de nieuw te plaatsen elektrische CV-ketel. Ook zijn onze CV-ketels geschikt voor het stoken van systemen op zowel hoog temperatuur als laag temperatuur.

De voordelen van vloerverwarming met een elektrische cv-ketel:

  • Mogelijkheid om 400V aan te sluiten. (dit scheelt 2/3 van het aansluitvermogen);
  • Toepassen van het vermogen wat er nodig is. Aantal Watt per m2 aan te passen door aanvoertemperatuur;
  • Geen vloertemperatuur-beveiliging nodig;
  • Niet afhankelijk van de wattage per vierkante meter, het vermogen van de ketel kan afgestemd worden op het warmteverlies;
  • De ketel is al verkrijgbaar vanaf 4kW;
  • De ketel moduleert in 6 vermogensstappen;
  • Het systeem is met een eenvoudige/reguliere kamerthermostaat aan te sturen;
  • Eenvoudige montage van de CV-ketel
  • Tevens droogbouw vloerverwarmingsoplossingen van 25mm hoog.
workspace contact offerte NTA8800