Boilers nemen door de energietransitie weer toe in populariteit. Wij doen onze duit in het zakje met RVS boilers. Maar is een RVS boiler ook even efficiënt als de gangbare koperen boilers?

Stilstand is achteruitgang

De meeste boilers hebben het warme water de hele dag voor je klaar staan. Maar zo verlies je ook energie aan het warm houden van je water wanneer je geen warm water gebruikt. De slimme Masterwatt E-Smart boilers passen zich aan op je gebruikspatroon. Zo kun je op jaarbasis 10% energie besparen.

Koper of RVS?

Boilers werden jarenlang van koper gemaakt, maar dat wordt te duur. RVS is niet alleen goedkoper dan koper, het geleidt ook minder goed warmte. Daardoor verliest het warme water bovenin de boiler geen temperatuur aan het koude water onderin het vat.

Productiekosten van RVS boilers

RVS boilers besparen niet alleen energie in het verbruik, maar ook in de productie. Andere boilers worden namelijk gemaakt van geëmailleerd staal. Dat is harder dan RVS en dus heb je meer energie nodig om het te vervormen. Het aanbrengen van de dubbele laag email kost ook nog eens extra energie. In tegenstelling tot stalen boilers, hebben RVS boilers ook geen onderhoud nodig.

Onderhoudsvrij

Omdat Nederlandse waterleidingen van koper zijn, ontstaat er een spanningsverschil met stalen boilers. Om te voorkomen er door dit spanningsverschil corrosie (roestvorming) ontstaat, voegen we een magnesium ‘anode’ toe. Deze anode voorkomt de roestvorming maar moet wel elke 18 maanden vervangen worden. Met RVS boilers hoeven we zo’n anode niet toe te voegen, dus bespaar je behoorlijk op onderhoudskosten.

De juiste RVS boiler kiezen

Omdat we grote comfortwensen hebben, kiezen we vaak voor een te grote boiler. Dat levert meer warm water op, maar je verliest er ook meer energie door. Sterker nog, onze kleinste boiler heeft het groenste label. De E-Smart Studio heeft energielabel A en is ideaal voor huishoudens van één persoon. Masterwatt heeft een schuiftabel ontwikkeld om een RVS boiler te kiezen die energiezuinig is en toch genoeg warm water oplevert.

Voordelen van Masterwatt RVS boilers

Er zijn dus veel voordelen aan RVS boilers. Masterwatt levert keukenboilers, elektrische boilers en indirect gestookte boilers. Ze komen in een compacte uitvoering met verlicht display, energielabel B, 5 jaar garantie op de tank, uitgebreide energiebesparende Smart-regeling, en goed advies.

Tags: #elektrischverwarmen #duurzaam #boiler #keukenboiler #indirectgestookteboiler #RVS #koper #energiebesparen #energie #anode

workspace contact offerte NTA8800