“Zijn er alleen infraroodtoepassingen voor woonsituaties?” vroeg een beursbezoeker. Nee, er zijn infraroodtoepassingen voor bijna iedere situatie. Maar weinig mensen kennen de ‘ins en outs’ van deze productgroep en ons assortiment. Daarom in deze blog alle mogelijkheden in ons assortiment.

Raster: infraroodtoepassingen voor systeemplafonds

Onze Raster is gemaakt voor montage in systeemplafonds. Hij is goed geïsoleerd, zodat alle warmte naar beneden straalt. Zo kunt u de Raster goed toepassen in kantoorsituaties.

Uit recent onderzoek blijkt dat kantoormedewerkers lokale verwarming als heel comfortabel ervaren. Daarnaast hoeft u de werkplekverwarming alleen te benutten wanneer iemand de werkplek gebruikt. Werkt er niemand? Dan hoeft ook de infraroodverwarming niet te werken.

Met de Raster kunt u veelvoorkomende klachten omtrent het binnenklimaat oplossen. Iedere kantoormedewerker kan zijn eigen verwarming gebruiken op de temperatuur die hij wenst. Op die manier kunt u de centrale verwarming een stuk lager zetten en zuiniger omgaan met energie.

Mesa: infrarood voor zitplekken

De Mesa is geschikt om onder bureaus, kerkbanken, balies en kassa’s te plaatsen. Soms maken klanten een combinatie van de Mesa en andere infraroodpanelen die aan het plafond zijn gemonteerd.

Omdat de Mesa dicht bij het lichaam wordt gemonteerd, heeft hij een laag vermogen. Het kleinste model heeft een vermogen van slechts 100 Watt. Het grootse model heeft een vermogen van 400 watt.

Mirror: spiegel als infraroodverwarming

De Mirror kunt u alleen aan de wand te monteren. Logisch, want maar weinig mensen monteren een spiegel aan het plafond. De Mirror is gemaakt voor toepassing in badkamers: het is een spiegel en verwarming ineen.

Zonder kleding ervaart u de stralingswarmte van dit paneel als extreem comfortabel. Bijkomend voordeel is dat uw spiegel niet meer beslaat. De Mirror is luxe, fraai en erg comfortabel. Een echte aanrader voor iedere badkamer.

Spot: industriële infraroodtoepassingen

De Spot kunt u toepassen in bedrijfshallen. U plaatst hem tussen 3,5 en de 6 meter hoogte. Om van deze hoogte warmte en comfort te kunnen leveren, heeft hij een oppervlaktetemperatuur tussen de 280 °C en 340 °C. Voor ruimtes met grote hoogte of geopende deuren is stralingswarmte veel effectiever dan luchtverwarming.

Strong en Lucento: infrarood voor woningen

Onze infraroodpanelen Strong en Lucento kunt u toepassen in diverse verblijfsruimten in woningen. Soms als hoofdverwarming, maar meestal als bijverwarming.

De Strong panelen zijn gepoedercoate panelen, leverbaar in wit en zwart. De Lucento panelen zijn van wit of zwart gepolijst veiligheidsglas. Ze zijn niet alleen fraai maar ook dun in uitvoering.

De keuze tussen de Strong en de Lucento maakt u op basis van uw eigen voorkeur. Naast toepassing in woningen kunt u deze panelen ook inzetten als bijverwarming in restaurants.

Masterwatt kan u dus voor vrijwel elke situatie een geschikte infraroodtoepassing adviseren. Kijk in ons assortiment, of stuur een aanvraag naar info@masterwatt.nl.

workspace contact offerte NTA8800