Vanaf vandaag is de nieuwe elektrische CV-ketel van Masterwatt aan het assortiment toegevoegd. Het toestel heeft de naam Calida Compact en is een nog compacter en slimmer toestel dan zijn voorganger de Calida. De Calida Compact heeft in afmeting twee identieke modellen. Het instapmodel geeft de mogelijkheid te kiezen voor 4, 6 of 8 KW vermogen. Het andere type Calida Compact is in te stellen op 12, 16, 20 of 24 KW. 

Met meerdere vermogens in een ketel selecteert u nu dus nog eenvoudiger een elektrische cv-ketel! U profiteert direct van een toestel dat vrijwel overal geplaatst kan worden, geen rookgasafvoerkanaal nodig heeft en zeer stil is. Ook zijn onze toestellen nagenoeg onderhoudsvrij.

Elektrische CV-ketel als combi-ketel

Naast bovengenoemde solo cv- modellen zijn beide Calida Compact modellen ook verkrijgbaar in een uitvoering met tapwatervoorziening. De Calida Compact Duo is namelijk voorzien van een geïntegreerde 130 liter RVS voorraadboiler. De Calida Compact elektrische cv-ketel is een alleskunner. Hij kan functioneren met iedere temperatuur afgiftesysteem, of het nu vloerverwarming, radiatoren of convectoren zijn, hij is er voor geschikt! Ondanks dat de ketel wordt aangestuurd door een aan/uit kamerthermostaat, is hij volledig modulerend, voorzien van de zuinigste A-label pomp en heeft zoals eerder genoemd een instelbaar vermogen.

Middels zijn fraaie LCD display zijn alle instellingen duidelijk en eenvoudig in te stellen. De Calida Compact serie maakt het nóg eenvoudiger om van het gas af te gaan. “Maar elektrisch verwarmen is toch duurder?” zult u wellicht zeggen. Dat is in heel veel gevallen echter niet zo. Er zijn steeds meer situaties waar elektrisch verwarmen zelfs slimmer is en de totale kosten lager zijn.

elektrische cv ketel
Nieuwe elektrische CV-ketel van Masterwatt

Van het gas af met de Calida Compact

Ergens tussen nu en 2050 moet iedere woning gasloos verwarmd worden en dus van het gas af. Op dit moment ontmoedigt de overheid het gebruik van aardgas al. Door de belasting op aardgas in stappen richting 2025 met 10 eurocent te verhogen en op elektra met 5 eurocent te verlagen. “Dan moeten we dus aan de warmtepomp”, denken velen, maar een elektrische Calida Compact is in steeds meer situaties misschien wel gunstiger. Verstookt u niet meer dan 700 m³ aardgas, dan is het soms al gunstiger op een Masterwatt Calida Compact over te gaan.

Wij Nederlanders kijken niet alleen naar de ultieme energiebesparing, wij kijken naar onze totale kosten. Wat is de investering, wat zijn de onderhoudskosten en wat is de levensduur? Daarnaast ontbreken ook de vastrecht- en leveringskosten, plus de Opslag Duurzame Energie (ODE) op aardgas wanneer we onze aardgasaansluiting weghalen. In woningen gebouwd na 2000 komt dit scenario dus al snel in zicht. In veel appartementen uit deze bouwperiode is het vrijwel altijd gunstiger. Dit komt door de lage verbruiken en door de hoge vervangingskosten van aardgasketel en de verplichte vervanging van rookgas afvoerkanalen. Onze Calida Compact elektrische cv-ketel is dus een interessant alternatief voor gasverwarming. Nóg interessanter wordt de elektrische cv-ketel met zonnepanelen op onze daken.

Een elektrische cv-ketel; kan dat zo maar?

Het vak blijft hetzelfde, een toestel dat warmte produceert en levert, maar elektrische cv-ketels kan ik die zomaar plaatsen? Nee, niet altijd. Afhankelijk van het noodzakelijke verwarmingsvermogen kan het zijn dat we naar 380 Volt toe moeten. Maar in veel gevallen en zeker in de woningen met lage verbruiken kan de Calida Compact vaak gewoon op de 230 Volt aansluiting. Hiervoor kunt u de Calida Compact 4, 6 of 8 KW gebruiken. Net als voor het tijdperk van combiketels op aardgas, selecteren we de nieuwe elektrische CV-ketel van Masterwatt op basis van het werkelijk benodigde verwarmingsvermogen.

Met de keuze voor de Calida Compact Duo met 130 liter RVS boiler, heeft u dan ook direct de oplossing voor de warm tapwater vraag. Vindt u het spannend om zelf dit zo maar te bepalen, dan staat het Masterwatt specialisten team voor u klaar met advies. We rekenen het uit, berekenen bij voldoende bouwkundige informatie een energie verbruiksindicatie en geven u het beste technische advies!

workspace contact offerte NTA8800