Hema Roosendaal

Type: Bestaande bouw

Locatie: Hema Roosendaal

Gebruikte producten: Elektrische infrarood panelen Raster 2.0 voor systeemplafond

Wens van de opdrachtgever

Het restaurant van de Hema in Roosendaal had te maken met extreme koudeval en tocht in het restaurant. Dit zorgde voor een onprettige ervaring voor de restaurantbezoekers.

Het restaurant is tegen de pui gesitueerd. Door de grote glaspartij ervaren de bezoekers in de wintermaanden koudeval en tocht vanuit de entree. In eerste instantie is dit niet op te lossen met infraroodpanelen, maar tijdens een test met de Raster 2.0 systeemplafond panelen, kwamen we erachter dat dit wél voor extra comfort zorgt voor de bezoekers én de kosten voor andere dure installaties voorkomt.

De panelen zijn boven de tafels in het plafond gemonteerd. Zodra de temperatuur zakt, schakelt het personeel de infraroodpanelen in om de bezoekers tijdens de lunch of een kop koffie extra comfort te bieden.

Enkel wanneer de schuifdeuren open en dicht gaan blijft de tocht aanwezig. Het accumulerende effect van de panelen, zorgt er echter voor dat de aangestraalde elementen zoals tafels en stoelen in het restaurant niet worden beïnvloed waardoor de zitplaats behagelijk aan blijft voelen.

Op deze manier ervaren de bezoekers zonder veel installatietechnische of bouwkundige aanpassingen meer comfort.

workspace contact offerte NTA8800