Als specialist in elektrisch verwarmen heeft Masterwatt het beste en meest uitgebreide assortiment elektrische cv-ketels. De meeste elektrische cv-ketels zijn single toestellen maar sinds kort is er ook een combitoestel. De Calida Compact Duo is voorzien van een ingebouwde 140 liter boiler en heeft het uiterlijk van een fraai staand koelkastmodel. Met vermogens van 4 t/m 24 KW voor woningbouw, chalets, tinyhouses en ander soort vakantiewoningen en grootvermogen toestellen van 30 t/m 48 KW voor grotere gebouwen, is er voor iedere vraag een elektrische oplossing. De Calida High power biedt zelfs de mogelijkheid tot het creëren van een cascade opstelling. Voor elektrische cv-ketels moet je dus zijn bij Masterwatt.

Slim ontwikkelde elektrische cv-ketels van topkwaliteit

De Nederlandse woningen hebben steeds minder verwarmingsvermogen nodig. Door goede isolatie, isolerend glas en kierdichtheid hebben we in de afgelopen drie decennia het benodigde vermogen stevig zien teruglopen.

Het warmte vermogen is zelfs dusdanig klein dat zelfs de modernste hr-ketels op het laagste modulerend vermogen nog te veel leveren. De Masterwatt elektrische cv-ketel Calida Compact is hier wel op voorbereid. Met de Caldia Compact 4, 6 of 8 KW kies je exact het vermogen dat past bij de warmtevraag. Eén toestel dus waar je zelf bepaald op welk vermogen je hem instelt. Datzelfde geldt voor de grotere Calida Compact, je schaft één toestel aan die je vervolgens kan instellen op 12, 16, 20 of 24 KW. De Calida Compact moduleert volledig op basis van warmtevraag en heeft een minimale flow van slechts 4 l/min. Uiteraard is hij voorzien van de modernste A-label pomp en zijn instellingen eenvoudig te plegen op uitgebreide LCD display. Op elk gewenst temperatuurafgiftesysteem is de Calida Compact voorbereid. Voor het plaatsen van de Calida Compact is weinig plek noodzakelijk, met een breedte van 32 cm en een hoogte van 72 cm is het de kleinste in zijn soort.

Calida Compact Duo, de eerste elektrische combiketel

In de hedendaagse woningbouw is de warmwater behoefte in vermogen de verwarmingsvraag gepasseerd. De huidige cv-ketels op aardgas zijn wat betreft het vermogen afgestemd op onze warm tapwater vraag. Hierdoor is het cv-vermogen vrijwel altijd (veel) te groot. Zelfs de laagste modulatiegraad voldoet niet meer aan de warmtevraag. De Calida Compact Duo is wel ontwikkeld om de uit elkaar lopende vermogens behoeftes individueel juist af te stemmen. Daarom is er gekozen dit toestel te voorzien van een 140 liter boiler. Warm tapwater op basis van voorraad en cv vermogen op basis van warmtebehoefte. Zodoende kan bijvoorbeeld een appartement met een warmtebehoefte van slechts 4 KW toch van een juist combitoestel worden voorzien, voor zowel cv als warm tapwater. Ook bij de Duo zijn er maar twee type toestellen, de 4, 6 en 8 KW als relatief klein vermogen toestel die ook nog kan worden toegepast in een 230 volt omgeving. Het tweede toestel is  instelbaar op 12, 16, 20 of 24 KW. De Compact Duo is een staand toestel fraai uitgevoerd als koelkast model.

De voordelen van elektrische cv-ketels ten opzicht van aardgastoestellen

Wanneer we elektrische toestellen vergelijken met aardgastoestellen, dan heeft men het al snel over de hogere kosten. Maar daar kan effectief of proactief mee omgegaan worden. Wij willen je attenderen op de vele voordelen van elektrische cv-ketels. Ze hebben bijvoorbeeld geen rookgasafvoer en luchttoevoer nodig. Dat scheelt arbeid, aanschafkosten het maakt de plaatsbepaling een stuk eenvoudiger, ziet er een stuk beter uit en bovenal het is uitermate veilig. Er kan bijvoorbeeld geen koolmonoxide ontstaan. Daarnaast hebben elektrische cv-ketels nauwelijks onderhoud nodig en met het te kort aan handjes in het vak is dit een mooie bijkomstigheid. Maar het scheelt ook kosten en zorgt samen met de lange levensduur voor een zeer lage TCO.

Elektrische cv-ketel, ook de juiste partner voor Hybride warmtepompen

De vervanging- en renovatiemarkt zet voor de verduurzamingsslag stevig in op hybride warmtepompen. Warmtepompen die wanneer het buiten koud gaat worden nog een klein beetje back-up nodig hebben van een cv-ketel. Waarom zouden wij deze back-up door aardgas toestellen laten uitvoeren? Voor dat kleine beetje is hun vermogen vaak veel te groot en bovendien willen of moeten we van het aardgas af. De Calida Compact of Compact Duo is in de uitvoering 4, 6 en 8 KW misschien wel de beste optie als back-up en zorgt daarbij direct voor een All Electric installatie. Voor adviseur, woningcorporatie of warmtepompfabrikant is Masterwatt altijd bereid samen te kijken naar de beste oplossing of combinatie.

De Calida High Power groot vermogen of als cascade opstelling

De Calida familie herbergt ook toestellen met grotere vermogens. Vier toestellen beginnend bij 30 KW en oplopend naar 36 KW en 40 KW tot zelfs 48 KW. Deze grotere vermogens worden meestal toegepast in bedrijfsmatige gebouwen. Interessant wordt het wanneer bedrijven door o.a. productie faciliteiten grootverbruikers zijn in elektrische energie. Dan zijn namelijk de kosten per kilowattuur uitzonderlijk laag. Plaatst men dan ook nog pv-panelen op de bedrijfsdaken, dan is de keuze voor verwarming d.m.v. elektrische ketels een zeer rendabele. Nog meer nodig dan 48 KW dan komen we bij de Calida in de cascade terecht. Door het koppelen van meerdere elektrische cv-ketels voorzien in het juiste vermogen. In deze categorie heeft Masterwatt een fantastisch assortiment Bij de samenstelling van een cascade systeem is één toestel een Calida High Power Master, de andere Calida High Powers worden dan als slave toegevoegd. In de High Power Master zit reeds een cascade regelaar met alle faciliteiten die men in cascade gewend is. Zo ook de weersafhankelijke regelaar die d.m.v. bijgeleverde sensoren voorziet in de noodzakelijke metingen. Een belangrijk voordeel van deze manier van cascade is het ontbreken van grote en plaats innemende rookgasafvoer/luchttoevoer kanalen. Momenteel is Masterwatt bezig met het ontwikkelen van de juiste open verdelers en aan- en afvoerleidingen. Bent u verrast of wilt u meer weten van cascade mogelijkheden en/of onze andere mogelijkheden met de Calida elektrische cv-ketels, neem dan contact met ons op. Onze technische specialisten informeren u graag over de mogelijkheden en rekenen indien nodig alles voor u uit. We zijn niet voor niets dé specialist in elektrisch verwarmen en daarom ook dé specialist in elektrische cv-ketels. Wij doen het er niet een beetje bij, het is bij ons de hoofdactiviteit.

De Calida Mobile, the special one

Als uitsmijter willen we je nog attenderen op de Calida Mobile. Een werkelijk compleet mobiel cv toestel dat kan worden ingezet in bijvoorbeeld in aanbouw zijnde nieuwbouw woningen o f appartementen. Wanneer de warmtepomp nog niet actief is, de koude periode is aangebroken en men wel graag de bouw voorzien van enige warmte voor bijvoorbeeld het droogstoken, dan biedt de Calida Mobile die tijdelijke mogelijkheid. Compleet voorzien van alle appendages is de Mobile zo in te zetten. Voor meer informatie bel onze specialisten of kijk op onze website.

workspace contact offerte NTA8800