Met de gestegen elektriciteitsprijzen en uitdagingen in het elektriciteitsnetwerk moeten we op een energie-efficiëntere manier ons water duurzaam verwarmen. De Charge draagt ​​bij aan lagere energiekosten en verhoogde flexibiliteit.

Als geautoriseerd distributeur van OSO, denken wij graag mee over hoe we kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Met de ontwikkeling van de OSO Charge, kunnen we de netcongestie verlagen door middel van peak shaving.

De sleutel tot een duurzame toekomst

OSO levert al meer dan 90 jaar waterverwarmers en heeft nu een besturingseenheid voor waterverwarmers ontwikkeld. De Charge is een slimme bedieningseenheid die wordt aangesloten op de boiler en u volledige controle geeft over uw elektriciteits- en warmwaterverbruik. Hierdoor kunt u uw water duurzaam verwarmen.

De elektriciteitsprijzen variëren vaak sterk in de loop van een dag en worden onder meer beïnvloed door de belasting van het elektriciteitsnet. De Charge zorgt ervoor dat de verwarming plaatsvindt tijdens periodes op de dag met de laagste elektriciteitsprijs. U heeft dus de mogelijkheid om uw elektriciteitsrekening te verlagen, zonder concessies te doen aan uw comfort.

Daarnaast is een ander belangrijk bijkomend voordeel, dat de Charge gekoppeld kan worden aan uw pv-panelen. Wanneer de spanning in het stroomnetwerk stijgt, heeft de Charge de mogelijkheid om aan te schakelen. Dit kunt u eenvoudig instellen in de  InCharge App. Bij een dip in de spanning, kan de Charge wachten met opladen tot een meer gunstig tijdstip. Zo wordt het water in uw boiler nog duurzamer verwarmd.

Slim beheer met de OSO InCharge App

Als onderdeel van de Charge is een eenvoudige mobiele app ontwikkeld waarmee u volledige controle heeft over het verbruik en inzicht krijgt in hoe u energie kunt besparen.

De inCharge app beschikt over een aantal slimme functies waarmee u eenvoudig via uw mobiele telefoon diverse opties kunt monitoren en bedienen; Hij toont hoeveel warm water u beschikbaar heeft en u heeft de mogelijkheid om de boiler in de “slaapmodus” te zetten. 

De slaapmodus kan bijvoorbeeld worden gebruikt wanneer u op vakantie bent. Dit bespaart energie terwijl tegelijkertijd de veiligheidsfuncties tegen bacteriegroei worden gewaarborgd. Een dag voordat u thuiskomt, gaat de boiler automatisch weer aan. Daarnaast laadt de Charge dagelijks de data van de “Nord Pool Day ahead prijzen” (Europese energiemarkt), zodat de boiler opwarmt op de momenten dat de tarieven het meest gunstig zijn.

Dé oplossing van de toekomst

OSO inCharge kan worden gedownload via de Apple Store of Google Play. Het geeft u de mogelijkheid om de verwarming van warm water te regelen op tijdstippen van de dag met de laagste elektriciteitsprijs.

Nog meer redenen om de Charge te installeren:

  • Prijsoptimalisatie: Automatische prijsoptimalisatie geïntegreerd met de Nord Pool spot, zodat het water verwarmd wordt als de elektriciteitsprijs laag is.
  • Slaapmodus wanneer u niet thuis bent: Vertel uw generator wanneer u weg bent en hij zorgt ervoor dat hij tijdens deze periode zo min mogelijk elektriciteit verbruikt.
  • Overzicht waterverbruik: Bekijk hoeveel liter warm water er beschikbaar is en hoeveel douchebeurten of baden dit oplevert. Ook krijgt u een overzicht van het waterverbruik van de afgelopen zeven dagen.
  • Eenvoudig beheer en overzicht via mobiele app
  • Beveiliging: Er zijn verschillende beveiligingslagen, zowel op het gebied van hardware als software. Legionellabescherming en vorstbescherming zijn standaard ingebouwd.
  • Regeling op voltage: Doordat de Charge te regelen is op voltage, kan hij aanslaan bij een hoog voltage in het netwerk en afslaan bij een dip in het netwerk.

Video: Hoe werkt de Charge

Video: unieke eigenschappen Charge

Welke waterverwarmers worden ondersteund?

De Charge is een besturingseenheid, of IoT-controller, ontworpen voor installatie in combinatie met OSO SAGA S- en SAGA Xpress-boilers. De temperatuursensor moet worden geïnstalleerd in de boiler zelf. Masterwatt levert een compleet pakket met de gewenste Saga boiler (Saga 200l, 300l of Saga Xpress 200l, 300l) inclusief de Charge.

Ook is het mogelijk om de Charge achteraf te monteren op Saga boilers geproduceerd na 29/09/2017. U hoeft dus geen nieuwe boiler te kopen als u al een nieuwere OSO boiler heeft.

Koop een slimme boiler.

Wilt u een slimme boiler installeren? Neem contact met ons op: 085-303 7450 of mail ons naar info@masterwatt.com

Let op! De Charge is beschikbaar in Q2 van 2024 (nog geen concrete datum)..

workspace contact offerte NTA8800