Het wordt een spannende week nu de weersvoorspelling alle ruimte geeft aan Koning Winter. Een heuse vorstperiode staat aan onze Nederlandse deur te kloppen. Matige tot strenge vorst, 10 tot 30 cm sneeuw en stormachtige wind staat ons te wachten. Een hele generatie zal voor het eerst kennis maken met een echte Hollandse winter. We moeten terug in onze herinnering naar de winter van ’96-’97 om een heuse vorstperiode op te roepen. Toen, in het nog volledige door aardgas gedomineerde tijdperk herinneren we nog de vele koude klachten van bewoners. Niet omdat de cv-ketel het niet deed maar omdat systeem de ongewone kou niet aan kon. Hoe zal de nieuwste generatie producten met deze kou omgaan?

Zullen al die warmtepompen toereikend zijn

De spanning bij de vele tientallen fabrikanten en leveranciers zal er ondertussen goed in zitten. We rekenen  nog altijd met die bijna onbekende grootheid van min 10 graden. Maar tussen rekenen en de praktijk zit nog wel een verschil. Gaan de verdampers invriezen en kunnen ze de grotere Delta-T wel halen. En hoe ervaren we met echte kou de lage temperatuurverwarming. Vinden we dat behaaglijk of hebben we behoefte aan echte verwarming met hoge(re) temperaturen. We gaan er deze week allemaal achter komen en hoe dan ook het wordt een spannende periode.

Echte test voor ons binnenklimaat

Niet alleen wordt onze verwarming op de proef gesteld, ook de binnen luchtcondities zullen piepen en kraken. De luchtvochtigheid gaat drastisch naar beneden hetgeen minder goed voor ons is, de raamroosters worden gesloten en de WTW balansventilatie schakelt mogelijk zelfs helemaal uit. Met onze dominante convectiewarmte drogen we de lucht binnen nog verder uit. Kortom onze gebouw gebonden systemen worden flink getest en wij, de bewoners zijn de proefkonijnen.

De mouwen bij Masterwatt zijn opgestroopt

Ook de gebouwen waar onze elektrische verwarming in is gemonteerd worden beproefd. Maar wij zijn niet bang voor wat komen gaat. Onze producten hangen binnen, gaan niet invriezen en zullen hooguit wat harder moeten werken. Hebben onze gebruikers meer behoefte aan warmte dan leveren onze producten gewoon wat hogere temperaturen. Onze producten met het overgrote deel stralingswarmte zorgen nauwelijks voor uitdrogende lucht. Zijn er dan toch situaties waar men wat te kort komt, geen probleem want wij staan klaar met de mouwen opgestroopt om snel onze elektrische verwarmingsproducten te leveren. Als leverancier van verwarmingsproducten is dit de tijd waar het om gaat en dan moet je er staan. Wij verheugen ons erop.

Steun en toeverlaat

Natuurlijk wensen we ieder systeem weinig problemen en onbezorgde warmte tijdens de winterse kou. Maar piept en kraakt het dan toch enigszins, dan zou je vast kunnen nadenken over de aangename back-up van elektrische verwarmingsproducten van Masterwatt. Maak dan na deze barre periode eens een afspraak met ons om te kijken hoe we kunnen samenwerken. Wij staan daar zeker voor open met het beste van twee.

Wij wensen iedereen heerlijke behaaglijke warmte tijdens de komende ijzige kou.

p.s. vergeet niet de buitenkranen af te sluiten en leeg te tappen.

workspace contact offerte NTA8800